S čim mešate zdravila?

Če ne morete požirati zdravil, boste poskusili vse, da bi jih nekako spravili po grlu. Številni tablete strejo ali odpirajo kapsule. To je nevarno, saj lahko vpliva na spremembo stabilnosti in učinkovitosti zdravil ali ima celo hude stranske učinke, ki se jim je vsekakor bolje izogniti.
 
Nekateri skušajo zdravila požirati s pomočjo jogurta ali podobnih živil. Čeprav to ni vselej odsvetovano, ima vsaj dve slabosti. Prva je zmanjšana učinkovitost zdravil zaradi sestavin mlečnih izdelkov, druga pa slabša razgradnja zdravil v želodcu. Če se zdravilo nepravilno raztopi v želodcu, ga telo ne more pravilno vsrkati, zato ne doseže učinka, za katerega vam je bilo predpisano.
 
Nekateri ljudje si pri požiranju zdravil pomagajo s sadnimi kašicami. Tudi te imajo enake slabosti kot mlečni izdelki: niso namenjene požiranju zdravil in lahko negativno vplivajo na razgradnjo zdravila. Bioflavonoidi v sadju lahko vplivajo na absorpcijo zdravila v telesu, kar vodi v premajhno - ali celo preveliko doziranje!
 
Ali sploh obstaja rešitev za požiranje zdravil? Da! Obstaja Gloup, zasnovan in razvit na Nizozemskem v sodelovanju z domovi za starejše. Gloup je prvi gel, ki je posebej zasnovan za požiranje zdravil. Uspešno prekrije slab okus zdravil in še pomembneje, je enako varen kot voda in ne povzroča drugih znanih interakcij z zdravili. Vaša zdravila lahko opravijo svojo nalogo, ne da bi nanje vplivalo sredstvo za vnos.