Gloup a fost dezvoltat pentru a ajuta persoanele care intampina dificultati la inghitirea medicamentelor

Pentru multi oameni, dificultatea de a inghiti medicamentele are cauze psihologice. Din punct de vedere al evolutiei, este firesc sa respingem automat fragmentele rigide ajunse in gura. Mai mult de 60% din populatie poate controla acest reflex, dar pentru restul inghititul unei pastile “neprietenoase” poate fi extrem de dificil pana la imposibil. Pentru toti acesti oameni, incepand de la varsta de doi ani, Gloup este solutia de a invinge aceasta corvoada.
 
Multe alte categorii de populatie se pot confrunta cu dificultatea de a inghiti medicamente sau chiar cu disfagia. In unele afectiuni precum Parkinson, cancer, scleroza multipla, sindromul Sjogren,  utilizarea medicatiei poate reduce productia de saliva.  De asemenea, unele boli au drept consecinta specifica slabirea musculaturii insotita de aparitia tulburarilor de deglutitie. Pentru multi dintre acesti oameni, Gloup este o reala solutie.
 
In cazul persoanelor ce sufera de disfagie severa, va recomandam sa consultati un logoped inainte de a utiliza Gloup pentru a stabili cu exactitate beneficiul potential.