Cum actioneaza Gloup?

Pe baza studiilor facute la Universitatea din Brisbane, se poate afirma ca Gloup este la fel de sigur in utilizare ca si apa deoarece nu exista nici un fel de interactiune intre acesta si medicamentele cunoscute.
 
Efectele Gloup se datoreaza urmatorului mod de actiune: cele doua componente principale ale gelului Gloup sunt caragenan si maltodextrina. Impreuna, acestea asigura atat coeziunea bolusului astfel incat sa poata fi inghitit ca un tot unitar, cat si alunecarea facila a bolusului de la gura spre stomac.
 
O data ajuns in mediul acid din stomac, bolusul se va dezintegra rapid sub actiunea sucurilor gastrice iar medicamentele incluse vor fi complet eliberate, devenind disponibile pentru a fi folosite de catre organism.
 
Un alt ingredient este si acidul citric, ce are rolul de a suplimenta efectul gelului prin activarea productiei de saliva de la nivelul glandelor salivare, cu atat mai mult cu cat scaderea cantitatii de saliva poate fi intalnita la numerosi pacienti ce au probleme de deglutitie.
Cum actioneaza Gloup?