Cu ce va amestecati medicamentele?

Daca nu puteti inghiti medicamentele, stiti cum este când încerci totul pentru a le trimite cumva in stomac. De multe ori se alege zdrobirea tabletelor sau deschiderea capsulelor. Dar asa cum unii dintre noi stiu deja, aceste “prelucrari” pot fi periculoase deoarece pot afecta stabilitatea si eficacitatea medicamentelor sau pot duce la reacti adverse severe, ceea ce este de evitat.
 
Unii oameni incearca sa inghita medicamentele impreuna cu alimentele. Desi nu are o contraindicatie absoluta, aceasta actiune poate fi acompaniata de doua inconveniente: reducerea eficacitatii datorata componentelor din alimente sau afectarea dizolvarii la nivelul stomacului. In cazul in care medicamentele nu se dizolva corespunzator in stomac, este afectata absorbtia generala iar medicamentul nu mai produce rezultatele pentru care a fost prescris.
 
Deci exista vreo solutie corecta care sa ajute la inghitirea medicamentelor? Da, exista! Acum exista Gloup®, primul gel destinat sa elimine dificultatea de a inghiti medicamente. Acesta a fost creat si dezvoltat in Olanda pe baza experientei dobandite in activitatea de ingrijire a bolnavului la domiciliu. Gloup este un gel fluid cu un gust agreabil, ce poate acoperi si gustul neplacut al unor medicamente. Dar mai important, Gloup este la fel de sigur ca apa, neavand nici un fel de interatiune cu medicamentele, astfel incat actiunea acestora nu este afectata de “vehiculul” folosit pentru administrare.