Amestecati sau zdrobiti medicamentele?

Tabletele sau capsulele pot avea suprafata rugoasa, pot avea gust neplacut sau pot fi prea mari.
Aceasta pot reprezenta o problema mai ales in cazul in care medicamentele trebuie administrate cu regularitate sau cand trebuie luate mai multe pastile o data. Mestecarea pastilelor poate fi o experienţa neplacuta, conducand la un gust dezagreabil. In aceste situatii, nu toata lumea poate inghiti cu usurinta medicamentele “doar cu ajutorul unui pahar cu apa”.
Asa ca fiecare incearca totul pentru a-si lua tratamentul. Unii deschid capsulele sau marunţesc tabletele, dar este stiut ca aceste actiuni pot fi potential periculoase deoarece pot afecta stabilitatea si eficacitatea medicamentelor sau pot fi chiar responsabile pentru reactii adverse severe. In consecinta, nu sunt solutii recomandate pentru a rezolva problema.
 
Unii oameni incearca sa inghita medicamentele cu diferite alimente, dar acest lucru nu este totdeauna permis pentru ca unele medicamente nu pot fi combinate cu unele tipuri de alimente deoarece le poate fi afectata eficacitatea.
Este important de subliniat ca administrarea medicamentelor cu alimente nepotrivite poate schimba modul de actiune sau stabilitatea acestora.