Toepassing Gloup Medicatie slikgel

Wie last heeft van slikproblemen, zal alles proberen om de medicatie (tabletten, pillen of capsules) in te kunnen nemen. Vaak worden capsules geopend of tabletten vermaald. Beiden kunnen echter de werking van de medicatie beïnvloeden en de hoeveelheid bijwerkingen vergroten.

 
Ook de inname van medicatie met behulp van voedsel zoals yoghurt, vla, melkproducten, appelmoes of vruchtensappen kan een negatieve invloed hebben op de werkzaamheid van de medicatie en de gevolgen kunnen soms zelfs ernstig zijn.
 
In het bijzonder de bioflavonoïden die van nature aanwezig zijn in vruchtensappen kunnen in combinatie met een aantal verschillende medicijnen leiden tot een ernstige over- of onderdosering. Door Gloup te gebruiken voor de inname van uw medicatie vervalt dit risico en weet u zeker dat u de dosering krijgt die u voorgeschreven is.
 
Gewoon gemakkelijker slikken - Met Gloup!
 
De volgende informatie geldt voor ons gehele assortiment: Gloup Original, Gloup Zero en Gloup Forte.
 

Dosering en inname Gloup

 

Zo gebruikt u Gloup medicatie slikgel:
  1. Plaats de medicatie op een eetlepel.
  2. Spuit een kleine hoeveelheid Gloup over de medicatie (5 ml is meestal genoeg).
  3. Bied dit in zijn geheel aan, zodat alles als 1 geheel doorgeslikt kan worden.
  4. Voor de slikreflex is het niet nodig na inname met Gloup nog water te drinken. Echter, als dit nodig is volgens de omschrijving van uw medicatie, dan kan er na de inname met Gloup een glas water gedronken worden, mits de toestand van de patient dit toelaat. In geval van twijfel, raadpleeg dan altijd uw apotheker.   
 
Tips voor eerste gebruik:
  1. Proef Gloup altijd eerst zonder medicatie, zo kunt u wennen aan de textuur.
  2. Bewaartemperatuur van Gloup is tussen de 2 en 25 graden. Veel mensen vinden het echter prettig om Gloup gekoeld te gebruiken.
  3. Begin van de inname van 1 tablet met Gloup. Het aantal tabletten per inname kunt u naar wens opbouwen.
  4. Ervaring leert ons dat het gebruik van Gloup ook een gewenning is en dat veel mensen na een paar innames gewend zijn.
 

Hoe werkt Gloup

 

Gloup werkt op 3 manieren:
  1. De gel is dik en glad wat er voor zorgt dat de medicijnen gemakkelijk doorgeslikt kunnen worden en soepel door de slokdarm richting de maag glijden.
  2. Gloup bevochtigt de slijmvliezen in de mond en keelholte.
  3. De frisse fruitsmaak van Gloup Zero/Original en de vanillesmaak van Gloup Forte neutraliseert de onaangename smaak van de medicijnen.
 
Hoe is Gloup opgebouwd:
 
De twee hoofdingrediënten van Gloup zijn carrageen en maltodextrine. In combinatie met elkaar zorgen deze componenten voor een sterke bolus die in de mond intact blijft. Deze twee componenten zorgen er ook voor dat Gloup glibberig is, waardoor de medicijnen eenvoudig naar de maag getransporteerd worden. In de maag valt het product snel uiteen onder invloed van het maagzuur. De medicatie is dus direct beschikbaar voor het lichaam om opgenomen te worden.
 
 
Hoe gebruik ik gloup medicatie slikgel voor medicijnen