Hoe werkt het?

Gebaseerd op onderstaande slide, uitgevoerd aan de Universiteit van Brisbane mogen we concluderen dat Gloup net zo veilig is als water voor de inname van medicatie. Er zijn geen interacties bekend tussen Gloup en de medicatie, hieronder zullen we uitleggen hoe dit werkt:  
 
De 2 hoofdcomponenten van Gloup zijn Maltodextrine en Carrageen. Deze 2 componenten samen zorgen ervoor dat de bolus 1 geheel blijft in de mond en oesofagus, zodat de patient de bolus als 1 geheel door kan slikken. In andere woorden; de bolus kan niet uit elkaar vallen in de mond.
De combinatie van de 2 componenten zorgen ook dat Gloup een glibberige gel vormt, hetgeen zorgt voor een gemakkelijk transport van de medicatie van de mond naar de maag.Tevens wordt de kans geminimaliseerd dat de bolus te lang in de oesofagus blijft hangen.
 
Zodra de Gloup-  bolus in de maag komt, zal het product als geheel snel afgebroken worden. Dit is gebaseerd op het feit dat Carrageen niet kan overleven in een lage PH. Zodra Carrageen in aanraking komt met de lage PH van het maagzuur zal het zijn sterkte verliezen. Zodra de bolus dus in de maag beland, wordt het product afgebroken, waardoor de medicatie vrij komt voor het lichaam om geabsorbeerd te worden.
 
Een ander ingrediënt van Gloup is citroenzuur. Dit zal de patient helpen door de speekselklieren te activeren (bekend is dat veel mensen met slikproblemen een droge mond hebben, hetgeen het probleem verergert).
Hoe werkt het?