Waar mixt u uw medicijnen mee?

Als u moeite heeft met het slikken van orale medicatie, probeert u waarschijnlijk van alles om de medicijnen in te nemen. Vaak worden capsules geopend of pillen vermaald. Dit kan niet alleen potentieel gevaarlijk zijn, het kan tevens de stabiliteit en effectiviteit van de medicijnen aantasten. Tevens kan dit leiden tot ernstige bijwerkingen, welke je moet proberen te voorkomen.
 
Sommige mensen proberen de medicijnen te slikken door ze in yoghurt of vla te doen. Alhoewel hier niet altijd tegen gewaarschuwd wordt, heeft het serieus effect op het medicijn. De effectiviteit van het medicijn wordt verminderd door de ingrediënten van melkproducten. Verder heeft het voedsel een impact op de oplossing van het medicijn in de maag. Als het medicijn niet oplost in de maag zoals het bedoeld is, neemt het lichaam hier minder van op. In andere woorden; het medicijn heeft niet het effect zoals het zou moeten zijn en voorgeschreven door uw arts.
 
Andere mensen gebruiken appelmoes voor het innemen van hun medicatie. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de melkproducten; het is niet gemaakt om medicatie mee in te nemen en het kan een negatief effect hebben op de opname van de medicatie.
De bioflavonoiden die in fruit zitten kunnen potentieel een negatief effect hebben op de werking van uw medicatie. Dit kan leiden tot onder- of overdosering!  
 
Maar is er dan een goede oplossing om het slikken van uw medicatie te vergemakkelijken? JA! Gloup slikgel is ontwikkeld speciaal om u te helpen met het innemen van uw medicatie. Het idee van Gloup is ontstaan vanuit de ervaring binnen de verpleging.
Gloup is een glibberige gel dat de slechte smaak van uw medicatie maskeert, met de smaak van kers of aardbei/ banaan.
Maar nog belangrijker: Gloup is bewezen net zo veilig te zijn als water voor medicijninname en heeft geen bekende interacties met de te slikken medicijnen. Uw medicatie doet dus wat het moet doen, zonder dat de werking beinvloed wordt de combinatie met voedsel te maken.