Mengen of vermalen van medicijnen?

Tabletten en capsules zijn soms ruw, groot en vies van smaak. Zeker als u regelmatig medicijnen of meerdere medicijnen tegelijkertijd dient in te nemen kan dit problemen opleveren. Kauwen op de medicijnen levert een vieze smaak op in de mond. Om deze reden is het niet voor iedereen mogelijk om makkelijk medicijnen in te nemen met een glas water.
Dus u wilt alles doen om uw medicijnen in te nemen. U maakt capsules open of verpulvert tabletten. Maar zoals u zult weten: kan dit gevaarlijke situaties opleveren, het kan de werking en het effect van uw medicatie beinvloeden en ongewenste bijwerkingen kunnen optreden. Zoals u zult begrijpen is dit niet de juiste oplossing voor het probleem dat u heeft met het innemen van medicijnen.
 
Sommige mensen proberen daarom  hun medicijnen in te nemen met behulp van yoghurt of vla. Maar dat is niet altijd toegestaan en bovendien zijn het producten die niet ontwikkeld zijn voor het innemen van medicijnen. Bepaalde geneesmiddelen gaan namelijk niet samen met zuivelproducten, bijvoorbeeld omdat zuivelproducten een negatieve invloed kunnen hebben op de effecten van de medicijnen. Er zijn ook mensen die fruit pureren om de medicijnen makkelijk weg te slikken. Maar ook hier loop je tegen hetzelfde probleem aan als bij de zuivelproducten, ze zijn niet ontwikkeld voor dit doel en kunnen een negatieve werking hebben op de in te nemen medicatie.
Je dient je te realiseren dat het innemen van medicijnen met voedsel zoals yoghurt een veranderde werking van het medicijn teweeg brengt of de stabiliteit van het medicijn in gevaar brengt.