Hvordan virker Gloup?

Basert på tester gjort ved University of Brisbane, kan vi si at inntak av legemidler sammen med Gloup er like trygt som inntak sammen med vann. Det er ingen kjente interaksjoner mellom legemidler og Gloup, under vil vi forklare hvordan Gloup virker:
 
De to hovedkomponentene i Gloup er karrageenan og maltodextrin. Sammen sørger de for at dosen bestående av Gloup og tablettene forblir samlet i pasientens munn, slik at den kan svelges som en munnfull. Med andre ord; Munninnholdet vil ikke falle fra hverandre i munnen. Disse to komponentene gjør også munnfullen glatt, noe som fører til enkel «transport» av medisinen fra munnen til magen, noe som forhindre at legemidlene påvirkes ved at de forblir for lenge i svelget eller spiserøret.
 
Når mengden med Gloup og tabletter kommer ned i magen, vil den brytes ned ganske raskt, siden karrageenan mister sin styrke i det sure miljøet i magesekken. Med andre ord, når Gloup kommer ned i magesekken faller den fra hverandre raskt, og medisinen kan løses opp og absorberes.
 
En annen ingrediens i Gloup er sitronsyre. Sitronsyre er kjent for å bidra til å aktivere spyttkjertlene, og siden mange med svelgevansker har problemer med munntørrhet, kan dette virke gunstig inn.
Hvordan virker Gloup?