Ön minek a segítségével veszi be a gyógyszereit?

Akik nem tudják lenyelni a szilárd gyógyszereket, mindennel megpróbálkoznak annak érdekében, hogy a tabletták valamilyen módon végül gyomrukba kerüljenek. Sokak gyakran felnyitják a kapszulákat, illetve összetörik a tablettákat. Ahogyan néhányan már tudjuk, ezek a dolgok nemcsak igen veszélyesek lehetnek, de a gyógyszerek stabilitásának és hatásosságának potenciális megváltozásához is vezethetnek.
Esetenként súlyos mellékhatásokhoz is vezethetnek, amelyeket mindenki szeretne elkerülni. Egyes emberek úgy próbálják lenyelni a gyógyszereiket, hogy joghurtba vagy valami hasonlóba teszik azokat. Noha, erre vonatkozóan nem mindig szerepel figyelmeztetés, de ezen gyakorlatnak két potenciális hátulütője is lehet. Ezek közé tartozik alapvetően a tejtermékek összetevői által okozott csökkent hatásosság, illetve a gyógyszernek a gyomorban történő alacsonyabb oldódása. Ha a gyógyszer nem úgy oldódik a gyomorban, ahogyan kellene, akkor a szervezet sem képes azt megfelelően hasznosítani, így lehetőség van arra, hogy, nem fog kialakulni Önnél az a pontos hatás, amiért az adott gyógyszert Ön alkalmazza.
Sokan gyümölcspépekhez, lekvárhoz nyúlnak a szájon át szedett gyógyszerek lenyelésének megkönnyítése érdekében. Ugyanaz a probléma ezekkel, mint a tejtermékekkel: nem erre a célra fejlesztették ki, és bizonyos esetekben negatív hatást gyakorolhatnak a gyógyszerek oldódására, illetve a gyümölcsökben lévő bioflavonoidok potenciálisan befolyásolhatják a szervezeten belüli felszívódást, ami aluldozírozást vagy akár túladagolást is eredményezhet szélsőséges esetekben!
Létezik tehát egy olyan megoldás, ami segítségére lehet a szilárd gyógyszerek lenyelésében? Igen, létezik. Megérkezett a Gloup®, amelyet Hollandiában, idősek otthonokban szerzett tapasztalatokra építve fejlesztettek ki. Ez az első olyan zselé, amit specifikusan a szilárd gyógyszerek lenyelésének elősegítésére terveztek. A Gloup egy ikamlós zselé, ami kellemes ízzel fedi el a gyógyszerek kellemetlen ízét. Ami azonban sokkal fontosabb, a Gloup használata biztonságos, és nincsenek ismert kölcsönhatásai a gyógyszerekkel. Tehát az Ön gyógyszerei megfelelően elláthatják a feladatukat anélkül, hogy a bevételhez használt vivőanyag megváltoztatná a tulajdonságaikat.