Hogyan működik?

Paracetamol bevétele Gloup-pal, illetve vízzel.
 
A Brisbane-i Egyetemen lefolytatott vizsgálatok alapján kijelenthetjük, hogy a gyógyszerek Gloup-pal történő evétele van annyira biztonságos, mint amilyen biztonságos a vízzel történő bevétel. A Gloup és a segítségével bevett gyógyszerek között nincsenek ismert kölcsönhatások, alább részletezzük, hogyan működik a készítmény:
A Gloup két fő összetevője a karragén és a maltodextrin. Ezek együttesen gondoskodnak arról, hogy a zselével befedett gyógyszer (bolus) a beteg szájában egyben maradjon, azaz így egyben lenyelhető legyen. E két összetevő a bolust sikamlóssá is teszi, ami a gyógyszernek a szájból a gyomorba való könnyű továbbítását eredményezi, így csökkentheti a bolus nyelőcsőben eltöltött idejét.
Amint a Gloup bolus eljut a gyomorba, a gyomor savas közegében gyorsan lebomlik, így a gyógyszer felszívódását nem befolyásolja.
A Gloup egy további összetevője a citromsav. Ez segíti a beteget, (amint ismeretes a legtöbb, nyelési nehézséggel küzdő beteg szájszárazsággal is küzd), mivel a nyálmirigyeket további nyáltermelésre serkenti.
Hogyan működik?