Miten se toimii?

Yllä olevien Brisbanen yliopistossa tehtyjen testien perusteella voidaan todeta, että lääkkeiden ottaminen Gloupin avulla on yhtä turvallista kuin niiden ottaminen veden kanssa. Gloupin ja lääkkeiden välillä ei ole tunnettuja vuorovaikutuksia. Alla kerromme miksi:
 
Gloupin kaksi pääainesosaa ovat karrageeni ja maltodekstriini. Yhdessä ne varmistavat, että bolus pysyy koossa potilaan suussa, joten se voidaan niellä yhtenä boluksena. Toisin sanoen bolus ei hajoa suussa. Nämä kaksi ainesosaa tekevät boluksesta myös liukkaan, mikä tarkoittaa lääkkeiden helpompaa siirtymistä suusta mahaan, mikä puolestaan vähentää muutoksia, jotka johtuvat boluksen pysymisestä ruokatorvessa liian pitkään.
 
Kun Gloup-bolus pääsee mahaan, se hajoaa suhteellisen nopeasti, sillä karrageenin rakenne ei kestä happamia mahanesteitä. Toisin sanoen: kun bolus saavuttaa mahan, Gloup hajoaa nopeasti ja lääke vapautuu kehoon imeytyvään muotoon.
 
Gloupissa on myös sitruunahappoa. Se auttaa potilasta (monilla nielemisvaikeuksista kärsivillä potilailla on ongelmia kuivan suun kanssa), sillä se aktivoi sylkirauhasia erittämään sylkeä.
Miten se toimii?