Mihin sekoitat lääkkeesi?

Jos et pysty nielemään lääkkeitäsi, kokeilet varmasti kaikkea saadaksesi pillerit tai kapselit alas kurkustasi. Useimmat avaavat kapselit tai murskaavat tabletit. Jotkut meistä kuitenkin tietävät, että tämä saattaa olla vaarallista, ja lisäksi tämä voi myös vaikuttaa lääkkeiden vakauteen ja tehoon. Tämä saattaa myös aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia, joita ei kukaan halua.
 
Jotkut yrittävät niellä lääkityksensä jogurtin tai vastaavan kanssa. Vaikka tätä ei erikseen aina kielletä, siinäkin on kaksi mahdollista haittapuolta. Maitotuotteiden ainesosilla saattaa olla lääkkeiden tehoa heikentäviä vaikutuksia, ja lääke saattaa hajota mahassa hitaammin tai vähemmän. Jos lääke ei hajoa mahassa oikein, lääke ei imeydy kehoon. Toisin sanoen et saa siitä vaikutusta, jota varten lääke määrättiin.
  
Toiset taas syövät hedelmäsoseita helpottaakseen lääkkeiden ottamista suun kautta. Samat ongelmat pätevät kuitenkin myös niiden kohdalla: niitä ei ole kehitetty tähän tarkoitukseen ja niillä saattaa olla negatiivinen vaikutus lääkkeiden hajoamiseen. Lisäksi hedelmien bioflavonoidit saattavat vaikuttaa lääkkeiden imeytymiseen, mikä voi johtaa liian vähäiseen tai mahdollisesti jopa liialliseen lääkeannostukseen!
 
Onko siis olemassa hyvää ratkaisua, jonka avulla voit niellä lääkkeesi? Totta kai on! Gloup® on kehitetty Alankomaissa hoitolaitoksista saatujen kokemusten perusteella. Se on ensimmäinen geeli, joka on suunniteltu nimenomaan lääkkeiden nielemiseen. Gloup on liukas geeli, joka peittää lääkkeiden pahan maun hyvällä maullaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että Gloup on testatusti yhtä turvallista kuin vesi, eikä sillä ole tunnettuja yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Lääkkeesi voivat siis tehdä sen mitä niiden pitäisikin tehdä ilman, että apukeinot vaikuttavat niiden tehoon.