Hvad blander du din medicin med?

Hvis du ikke kan sluge din medicin, bliver mange metoder prøvet for at få piller eller kapsler ned igennem halsen. Ofte bliver kapslerne åbnet eller tabletterne knust. Som nogle af os ved, kan disse metoder ikke bare være ganske farlige, de kan også føre til ændring af din medicins stabilitet og virkning. Eller de kan give alvorlige bivirkninger, som du ønsker at undgå.
 
Nogle prøver at sluge deres medicin ved at komme dem i yoghurt eller lignende. Selvom der ikke altid advares mod det, har det to mulige ulemper. Ulemperne er først og fremmest en nedsat virkning på grund af komponenter i mælkeprodukterne og dernæst en ringere opløsning af medicinen i mavesækken. Hvis medicinen ikke opløses i maven, som den skal, optages medicinen ikke af kroppen. Med andre ord vil du ikke opnå den virkning, som du er blevet ordineret.
 
Andre prøver med frugtmos for at lette passagen af lægemidler, der skal indtages. Det samme problem gælder også her som ved mælkeprodukter: De er ikke blevet udviklet til formålet og kan have en negativ virkning på opløsningen af din medicin. De biologiske flavonoider i frugt har muligvis en indvirkning på absorptionen i kroppen, hvilket resulterer i under- og overdosering!
 
Findes der en god løsning, som hjælper dig med at synke din medicin? Ja, der gør! Nu findes Gloup®, der er skabt og udviklet i Holland ud fra erfaringer på plejehjem. Det er den første gel, som er specifikt udviklet til synkning af medicin. Gloup er en glat gel, der maskerer den dårlige smag af din medicin med en god smag. Men endnu vigtigere er det, at Gloup har vist sig at være lige så ufarlig som vand uden indvirkninger på din medicin. Din medicin kan derfor virke, som den skal, uden at blive ændret af indtagningsmidlet.